PAR MUMS

Dzīves kvalitāte ir atkarīga no tā, ko ēdam.

Katram no mums ir kādi talanti, vājības vai pat dīvainības, kuras, pašam apzinoties un pieņemot, var kļūt par pamatu radošumam un jaunu ceļu meklējumiem. Ideja par “Krippu” krekeriem dzima laikā, kad to radītājai parādījās govs piena olbaltumvielu nepanesība, līdz ar to nācās meklēt alternatīvus veidus, kā uzņemt organismam tik ļoti nepieciešamos proteīnus. Ir labi zināms, ka vērtīgs proteīnu avots ir pākšaugi, tāpēc viņas prātu sāka nodarbināt doma, kā tos pagatavot tādā veidā, lai pati varētu paņemt līdzi uz darbu vai iedot bērniem uz skolu. Eksperimenti vainagojās panākumiem, un to rezultātā tapa veselīga uzkoda no dabīgām sastāvdaļām, bez mākslīgām E vielām un citiem uzlabotājiem.


Nesatur alergēnus.

Ņemot vērā, ka problēmas, ko izraisa dažādas pārtikas alerģijas vai pārtikas nepanesības, skar aizvien vairāk cilvēku, “Krippu” radītāja Jolanta Māziņa nolēma dibināt uzņēmumu, lai piedāvātu jaunizveidoto produktu arī citiem. Tā tapa SIA “JOLLE” – uzņēmums, kas ražo augstas kvalitātes, uzturvērtībām bagātas zirņu uzkodas. 

Lai nodrošinātu to, ka ražošanas procesā produktā nenonāk neviena veida alergēns, tika pasūtītas jaunas iekārtas speciāli “Krippu” ražošanai. SIA “JOLLE” garantē, ka “Krippu” krekeros nav nonācis ne glutēns, ne piens, ne olas, ne sezama sēklas, rieksti, sojas pupas, lupīnas, ne arī kādi citi alergēni. Tādējādi tie ir piemēroti gan cilvēkiem ar alerģijām vai pārtikas produktu nepanesību, gan veģetāriešiem un vegāniem, gan arī jebkuram cilvēkam, kurš vēlas savu ikdienu bagātināt ar veselīgu un gardu uzkodu.

VIDES ILGTSPĒJA

Uzņēmums “JOLLE” ražo sertificētus bioloģiskos un dabīgos turku zirņu krekerus “Krippu”, izmantojot bioloģiskas un dabīgas sastāvdaļas, pārstrādājamu iepakojumu, kas ir tīrs cilvēka veselībai un videi. Tā kā 65% augu izcelsmes sastāvdaļu ir sertificētas bioloģiski ražotas, “JOLLE” veicina bioloģisko lauksaimniecību un ierobežo ķīmisko vielu vai ĢMO (ģenētiski modificēto organismu) izmantošanu.

Dabiskās sastāvdaļas nodrošina labāku veselību un vides drošību. Ņemot vērā, ka dažādu pārtikas alerģiju vai pārtikas nepanesamības radītās problēmas skar arvien vairāk cilvēku, produkcijas ražošanas procesā nesaskaras ar nekāda veida alergēniem. “Krippu” turku zirņu krekeri ir brīvi no alergēniem un nesatur glutēna, piena, olu, sezama sēklu, riekstu, sojas pupiņu vai citu alergēnu daļiņas. Tie ir piemēroti cilvēkiem ar alerģijām, veģetāriešiem un vegāniem, kā arī jebkurai personai, kas vēlas bagātināt savu ikdienu ar veselīgu un uzturvērtīgu uzkodu.

100% no mūsu primārā un transportēšanas iepakojuma ir pārstrādājami. 2020. gadā “JOLLE” sāka izmantot FSC sertificētas papīra kastes. Kopš 2018. gada “Krippu” produkciju piegādājam un pārdošanā vietējā tirgū piedāvājām Zero waste konceptu, tādējādi samazinot iepakojuma patēriņu.

SOCIĀLĀ ATBILDĪBA

Atbalstam un rūpējamies par bērniem un pieaugušajiem ar celiakiju, atbalstot ar "Krippu" zirņu krekeriem (bezglutēna) vasaras nometnēs, Ziemassvētkos un veselīgas gatavošanas meistarklašu organizēšanā.

Ziedojam un sadarbojamies ar biedrību Dr.Klauns, kas palīdz veidot bērniem draudzīgu vidi veselības aprūpes iestādēs.



SASNIEGUMI

SIA "JOLLE " bioloģiskie zirņu krekeri BIO Krippu ir izvirzīta Inovāciju balvai, kur tiek izvērtēti  inovatīvākie izstādes produkti gan Parīzē, tā arī Amsterdamā .

Krippu produktus novērtē ne tikai mūsu draugi un pircēji, bet arī Ķekavas novada pašvaldība un Ķekavas novada uzņēmēju padome, piešķirot Uzņēmēja gada balvu 2018 nominācijā "Gada izaugsme"!

UZZINI VAIRĀK


Laikā no 2017.gada  6. septembra līdz 9. septembrim SIA "JOLLE" piedalījās kopā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti stendā “Inovācija pārtikai" plašākajā pārtikas izstādē Baltijas valstīs “Riga Food”  Starptautisko izstāžu centrā Rīgā.

Veiksmīgas sadarbības rezultātā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti zirņu krekeriem un salmiņiem “Krippu” ir izstrādāta oriģināla recepte un izvēlēts iepakojums. Paldies LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes docentei Ilgai Gedrovicai (attēlā) un profesorei Dr.sc.ing., Sandrai Muižniecei-Braslavai par brīnišķīgo sadarbību! 

Izstādes apmeklētāji (potenciālie pircēji un uzņēmēji) izrādīja  lielu interesi par produktiem, varēja uzzināt par produkta vērtībām un par dažādajām iespējām, kā “Krippu” var papildināt veselīgo maltīti! Varēja nomēģināt jaunos krekerus ar sīpolu garšu!

Riga FOOD 2017 seminārs

“Riga Food 2017” notika seminārs projekta “Ilgtspējīgu tehnoloģiju izstrāde pākšaugu audzēšanai un to izmantošanas veicināšana proteīna nodrošināšanai Eiropā pārtikas un lopbarības ražošanai”. 

Viens no projekta mērķiem ir sekmēt inovatīvu pārtikas produktu ražošanu. Tāpēc kopā ar pārējiem sadarbībā ar LLU Pārtikas un tehnoloģijas fakultāti izstrādātajiem produktiem “Krippu” kā inovāciju radīts produkts piedāvāja degustāciju semināra dalībniekiem!



ĶEKAVAS NOVADA SVĒTKI

2017.gada 17.jūnijā SIA "JOLLE" piedalījās Ķekavas novada svētkos. 

Šis bija pirmais SIA "JOLLE" tirdziņš ar saviem produktiem un piedalīšanās bija ļoti nozīmīga, jo tā notika tikai 100m attālumā no KRIPPU zirņu krekeru ražotnes.

Vairāk kā 200 Ķekavas novada svētku tirdziņa apmeklētāji tika iepazīstināti ar KRIPPU veselīgajām zirņu uzkodām. Interesentiem tika piedāvātas degustācijā arī sagatavotās KRIPPU kanepē maizītes ar zaļumu sviestu, redīsiem vai pesto.
Degustācijā priekšroka tika dota KRIPPU zirņu krekeriem un salmiņiem ar čili. Atsevišķi degustētāji izteica pat viedokli, ka tie varētu būt garšā asāki. Īpašu prieku varēja nolasīt no to bērnu acīm, kuriem ikdienā liegta iespēja ēst graudaugu ar glutēnu produktus un šis turpmāk viņiem varēs būt kā veselīgais našķis bez glutēna un citiem alergēniem.

Ķekavas novada svētku ietvaros norisinājās Labdarības bumbu rallijs, kura balvu fondam balvas piešķīra arī SIA "JOLLE", dāvinot KRIPPU produkciju.

Mana pieredze: Aunazirņus pārvērš krekeros 

Par to, kā radusies ideja un tā tikusi pārvērsta biznesā, laikraksstam Dienas Bizness  stāsta "Krippu" radītāja  Jolanta Māziņa.


SIA "Jolle" ražo auna zirņu krekerus ar zīmolu Krippu, ar ko vēlas iekustināt uzkodu segmentu ar veselīgāku alternatīvu jau ierastajiem produktiem

Ideja par šo biznesu radusies, sakrītot vairākiem faktoriem. «Es nevaru ēst govs piena proteīnu, jo mans organisms to nepanes. Ar to var sadzīvot, bet jāsaprot – kā. Ir jāpiedomā, ko ēdu. Līdz ar to radās jautājums, kā to aizstāt,» saka Jolanta Māziņa, Krippu ražotāja SIA Jolle valdes locekle. Viņa sāka pētīt, kādi produkti bez gaļas un piena vēl satur olbaltumvielas. Viņas skatījumā zirņi un pākšaugi ir ideāla alternatīva, bet šie produkti ir grūti pagatavojami – tie jāmērcē un jāmāk pagatavot. Viņas mērķis bija radīt veselīgu produktu, ko var piedāvāt gan bērniem, gan sirmgalvjiem; pircējiem nebūtu vajadzīga lupa, lai izlasītu sastāvu uz tā iepakojuma. Viņa priecājas, ka izdevies radīt produktu, kurā nav alergēnu, nav pievienots cukurs un raugs. Jolantas skatījumā šie krekeri ir alternatīva jau zināmajām sāļajām uzkodām, konditorejas un tradicionālo miltu izstrādājumiem, konfektēm, sukādēm.

Ražotnes izveidē ieguldīti 165 tūkst. eiro, tostarp Lauku atbalsta dienesta (LAD) līdzfinansējums – 36,7 tūkst. eiro.

Tikko produkti nonākuši Rimi hipermārketos un veikala Stockmann plauktā, drīz ar tiem ir iecerēts nokļūt arī Sky un citās mazumtirdzniecības vietās.

Visu rakstu Auna zirņus pārvērš krekeros lasiet 2. maija laikrakstā Dienas Bizness. Aunazirņus pārvērš krekeros

http://www.db.lv/mazais-bizness/mana-pieredze-auna-zirnus-parvers-krekeros-462516

05.05.2017.

Pirkumu grozs