- bez glutēna
- nesatur laktozi, riekstus
- veģetāriešiem
- vegāniem
Kaņepju staks, pavalgs,
aizdars, ikdienā saukts par kaņepju sviestu, ir eļļaina un aromātiska ēdiena
piedeva ar veselībai noderīgu vielu buķeti: nepiesātinātām taukskābēm omega-3 un omega-6, šķiedrvielām (37 g), olbaltumvielām (29 g), minerālvielām – magniju,
dzelzi, kalciju. Sējas kaņepju (Cannabis sativa) uzturvērtība Latvijā tika godāta jau sendienās, un tās ir
pelnījušas atgriezties ikdienas ēdienkartē. Kaņepes lieliski papildinās veselīgas
maizītes, kas gatavotas no “Krippu” zirņu krekeriem.
Sastāvdaļas:
- “Krippu” zirņu krekeri
- kaņepju sēklas;
- sāls;
- eļļa bez izteiktas garšas vai sviests.
Pagatavošana:
Maizīšu
pagatavošanā var izmantot gatavus kaņepju produktus: staku, aizdaru, pavalgu.
Dažas idejas, kā
mājās ātri pagatavot savu kaņepju piedevu vai mērcīti.
- Apgrauzdē
kaņepju sēklas nelielā temperatūrā, jo augstās temperatūrās izveidojas
kancerogēnas vielas.
- Sēklas sagrūž piestā, kamēr izdalās eļļa, vai sablenderē un pievieno sāli, piparus pēc garšas.
- Ja
vēlas iegūt mērcīti, tad pievieno pāris ēdamkarotes neitrālas eļļas.
- Ja kaņepju staks šķiet par intensīvu garšā, to var sajaukt ar sviestu.