Kaņepju staks, pavalgs,
aizdars, ikdienā saukts par kaņepju sviestu, ir eļļaina un aromātiska ēdiena
piedeva ar veselībai noderīgu vielu buķeti: nepiesātinātām taukskābēm omega-3 un omega-6, šķiedrvielām (37 g), olbaltumvielām (29 g), minerālvielām – magniju,
dzelzi, kalciju. Sējas kaņepju (Cannabis sativa) uzturvērtība Latvijā tika godāta jau sendienās, un tās ir
pelnījušas atgriezties ikdienas ēdienkartē. Kaņepes lieliski papildinās veselīgas
maizītes, kas gatavotas no “Krippu” zirņu krekeriem.
Maizīšu
pagatavošanā var izmantot gatavus kaņepju produktus: staku, aizdaru, pavalgu.
Dažas idejas, kā
mājās ātri pagatavot savu kaņepju piedevu vai mērcīti.