Tomāts ir brīnišķīgi gards un vērtīgs produkts. Tomāta lielākais trumpis ir tā sastāvā esošie antioksidanti. Īpašā vērtība ir tiem sarkano krāsu piešķirošais bioloģiskais antioksidants likopēns. Termiski apstrādātos tomātos (pēc cepšanas un sautēšanas) likopēna koncentrācija ir pat lielāka nekā svaigos, tādēļ piedāvājam ceptu tomātu salātus siltā veidā, kurus lieliski papildinās zirņu krekeri “Krippu”.
Sastāvdaļas:
- “Krippu” krekeri vai
salmiņi,
- 700 g tomātu,
- 300 g sīpolu,
- 20 g bazilika,
- 20 g diļļu,
- 1-2 tējk. raibo piparu,
- ½ tējk. sāls,
- 3-5 ēd.k. eļļas cepšanai.
Pagatavošana:
- Sagriež tomātus ripās un liek cepeškrāsns pannā vienā
kārtā.
- Notīrītus sīpolus sagriež ripās un liek virsū
tomātiem.
- Sasmalcina piparu maisījumu, sajauc ar sāli un ber virsū
tomātiem un sīpoliem.
- Uzlej nelielā daudzumā cepšanas eļļu un liek 180 °C sakarsētā krāsnī cepties.
- Cep apm. 20 min, lai sīpoli būtu apcepušies un vēl
kraukšķīgi.
- Liek šķīvī un dekorē ar sasmalcinātām dillēm un baziliku.