HUMOSS AR  ZIRŅU KREKERIEM

Krēmīgs humuss kopā ar trausliem zirņu krekeriem, kas gatavoti no turku zirņiem garšo lieliski! Ātri pagatavojami un veselīgi, jo turku zirņos ir daudz olbaltumvielu un šķiedrvielas.

  • bez glutēna
  • nesatur riekstus
  • veģetāriešiem un vegāniem

Sastāvdaļas:

  • “Krippu” krekeri vai salmiņi,
  • 1 bundža konservēti turku zirņi (400g) vai vārīti (250 g),
  • 3 ēdamkarotes tahini pastas (vai pašu gatavotas apgrauzdētas sezama sēkliņas un sablendētas),
  • 100 ml auksti spiestas (extra virgin) olīveļļas,
  • 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai,
  • 2 ēdamkarote citronu sulas,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • 1/2 -1 tējkarote malts kumīns,
  • sāls, pipari pēc garšas,
  • šķipsniņa paprikas pulveris, eļļa pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Sasmalcina ķiplokus , pievieno kumīnu un liek pannā ar eļļu apcepties 1-2 min.
  2. Ķiploku, kumīnu, citrona sulu, eļļu, tahini pastu liek blenderī un uzputo apm.30 sek.
  3.  Zirņus nokāš un noskalo.
  4.  Pievieno pusi no paredzētā  turku zirņu daudzuma, 2-4 ēdamkarotes ūdens, blendē , pievieno atlikušo turku zirņu daudzumu un blendē, kamēr iegūst krēmīgu masu. 
  5. Pirms pasniegšanas uzlej nedaudz eļļu vai paprikas pulveri.

Ledusskapī var uzglabāt nedēļu.

PIRKT