Krēmīgs humoss kopā ar trausliem zirņu krekeriem, kas gatavoti no turku zirņiem garšo lieliski! Ātri pagatavojami un veselīgi, jo turku zirņos ir daudz olbaltumvielu un šķiedrvielas.
Sastāvdaļas:
- “Krippu” krekeri vai salmiņi,
- 1 bundža konservēti turku zirņi (400g) vai vārīti (250 g),
- 3 ēdamkarotes tahini pastas (vai pašu gatavotas apgrauzdētas sezama sēkliņas un sablendētas),
- 100 ml auksti spiestas (extra virgin) olīveļļas,
- 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai,
- 2 ēdamkarote citronu sulas,
- 1 ķiploka daiviņa,
- 1/2 -1 tējkarote malts kumīns,
- sāls, pipari pēc garšas,
- šķipsniņa paprikas pulveris, eļļa pasniegšanai.
Pagatavošana:
- Sasmalcina ķiplokus , pievieno kumīnu un liek pannā ar eļļu apcepties 1-2 min.
- Ķiploku, kumīnu, citrona sulu, eļļu, tahini pastu liek blenderī un uzputo apm.30 sek.
- Zirņus nokāš un noskalo.
- Pievieno pusi no paredzētā turku zirņu daudzuma, 2-4 ēdamkarotes ūdens, blendē , pievieno atlikušo turku zirņu daudzumu un blendē, kamēr iegūst krēmīgu masu.
- Pirms pasniegšanas uzlej nedaudz eļļu vai paprikas pulveri.
Ledusskapī var uzglabāt nedēļu.
PIRKT