"Krippu" maizīšu meistarklase bezglutēna nometnes bērniem.
Zinātkāres, piedzīvojumu un atpūtas vasaras nometne “Zili, zaļi brīnumi”. Hostelis “Jaunlīdumi”, Dzirnieki, Jaunsvirlaukas pagasts, Jelgavas novads
Latvijas celiakijas pacientu biedrība "Dzīve bez glutēna" 2017. gada vasarā organizēja divas bezglutēna nometnes bērniem, kuriem ikdienā ir jāievēro stingra bezglutēna diēta.SIA “JOLLE” ne tikai uzdāvināja bērniem kraukšķīgus zirņu krekerus "Krippu", bet vienā no nometnēm Jelgavas novada Dzirniekos novadīja maizīšu meistarklasi.
Kā mums gāja? Prieks par zinātkāriem un radošiem 37 bērniem, kuriem stunda likās kā mirklis, un mums divas stundas paskrēja nemanot.
Ko bērni darīja? Minēja, taustīja, smaržoja un garšoja zirņu krekeru “Krippu” sastāvdaļas. Vai zinājāt, ka ir izejvielas, kas izskatās pēc sarkanas guaša krāsas vai atgādina ābolu sēkliņas? Tā bērni spontāni raksturoja dažas no izejvielām: biešu pulveri un linsēklas. Bet lielākā mīkla visiem bija kaņepju sēklas, jo neviens diemžēl tās neatpazina!
Tad bērni iepazinās ar ko atšķiras zirņu krekeri “Krippu” bez un ar čili un ķērās pie maizīšu gatavošanas meistarklases. Bērni smaržoja un garšoja garšaugus un brīnījās par to ziediņiem: oregano, dilles, koriandru. Puišiem ļoti labi sanāca garšaugu zaļumu sviests ar sāli, citi bērni gatavoja jaukas zirņu krekeru maizītes ar avokado, balto redīsu, tomātiem, un galvenais bija tās garšīgi izrotāt. Zili brīnumi turpinājās: pašiem gatavojot kaņepju sviestu, ko smērēt uz zirņu krekeriem. Meitenes bija sajūsmā par rozā krējumsiera mērci kopā ar krekeriem vai salmiņiem. Starp citu, rozā mērces krāsu var iegūt krējumsieru vai biezpienu sajaucot ar biešu pulveri un garšvielām.
Iesaistiet un ļaujiet saviem bērniem izpausties, jo bērni, kuri teica, ka negaršo sviests, oregano, vai dilles, ēda pašu gatavoto garšaugu sviestu un bija nr. 1 recepte.
05.08.2017.