ZUPA AR JŪRAS VELTĒM UN INGVERU
Sildoša
Sastāvdaļas:
- “Krippu” krekeri vai salmiņi,
- 400 g biešu,
- 200g svaigu vai apceptu sēņu,
- 100 g žāvētu plūmju bez kauliņiem,
- 2 gab. seleriju kāti vai gabaliņš selerijas saknes,
- 2 burkāni,
- 1/4 svaiga kāposta,
- 1 tomāts,
- 1 sīpols,
- 1.5 l ūdens vai dārzeņu buljons,
- 1 tēj.k. kaltēta ingvera,
- 1 tēj.k. ķimeņu,
- 1 tēj.k. oregano,
- 1/2 tēj.k. salvijas,
- 1 lauru lapa,
- 2 gab. smaržīgie pipari
- Sāls, pipari pēc garšas, eļļa cepšanai, zaļumi.
Pagatavošana:
- Sagriež sīpolu un apcep eļļā kopā ar sausajām garšvielām, lauru lapu.
- Rupji sarīvē bietes, burkānus, sagriež tomātu gabalos un visu sautē eļļā 5 min.
- Buljonam pievieno visus apceptos dārzeņus ar garšvielām, sagrieztas plūmes un sēnes.
- Visu vāra 20 min vai kamēr gatavs, pievieno sāli, piparus.
- Liekot galdā, pārkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Pasniedz kopā ar “Krippu” krekeriem vai salmiņiem. Labu apetīti!
PIRKT